Fudbal

Begović: Mourinho mi nije garantirao minutažu, ali vjerujem u sebe

29/07/2015

Asmir Begović (28) je stvorio ime u Premiershipu nakon pet godina u Stokeu pa je mogao birati gdje će ovog ljeta nastaviti karijeru. Za bh. “jedinicu” zanimalo se nekoliko velikana, ali on je odlučio otići u Chelsea, a time je iznenadio mnoge jer je na Stamford Bridgeu na golu Courtois nedodirljiv, piše goal.com.

“Želio sam se testirati protiv njega, on je jedan od najboljih golmana na svijetu, ali ja vjerujem u sebe i sve me to privlači. Mourinho mi nije ništa garantirao, ali želim odigrati što više utakmica”, rekao je Begović.

Courtois je prošle sezone branio 39 od 54 utakmica, ostatak je pripao Čechu.

“Spustit ću glavu, raditi naporno i pokušati pomoći ekipi. Svi imaju mišljenje o mom transferu, ali želio sam probati nešto drukčije. U ovoj fazi karijere želio sam vidjeti gdje sam u odnosu na najbolje, nadam se da ću svima pokazati ko sam.”

Begović je u debiju protiv New York Red Bullsa dobio četiri pogotka.

“Već nakon prve sedmice ovdje vidim koliko ću postati bolji zbog silne kvalitete koja je koncentrirana i zbog koje moraš biti na nivou. Bilo mi je teško napustiti Stoke zbog svih veza i odnosa koje sam stvorio tamo, ali ovo je korak naprijed.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.