Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović ne vjeruje da će Pjanić napustiti Juventus

Miralem-Pjanic

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović veliki je zaljubljenik u sport, a njegova interesovanja sežu mnogo dalje od fudbala kojim se bavi. Čuvar mreže Bournemoutha strastveni je navijač New England Patriotsa i Phoenix Sunsa. Bayern Munchen je njegov omiljeni fudbalski klub, a od bh. klubova srce kuca za Leotar. O svim temama voli razgovarati s gostima, redovno odgovarajući na pitanja s društvenih mreža. U posljednjoj epizodi svog podcasta prokomentarisao je glasine o mogućem prelasku svog prijatelja i kolege Miralema Pjanića u PSG.

-Teško je vjerovati da će on napustiti tako velik klub kakav je Juventus zbog uspjeha koji su imali posljednjih nekoliko godina, rekao je Begović.

Ipak, vjeruje da šansa uvijek postoji, a odlučio je posavjetovati Pjanića.

– Mogao bi to uraditi iz finansijskih razloga, što je potpuno razumljivo. PSG se treba pojačati. Za ono što su uložili godina, ekipa zaista nije na nivou i razočarali su. Vjerovatno će promijeniti i trenera. Miralemu bih savjetovao da ozbiljno razmisli. Trenutno je u odličnoj situaciji, u velikom klubu, igra sjajno, tako bi bilo teško otići, prokomentarisao je Begović.