Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Begović: Odluka da igram za BiH bila je teška, ali ne žalim zbog nje

20/07/2015

Asmir Begović šest je godina bio u Kanadi, zemlji u koju se sada vratio kao igrač Chelseaja.

“Rođen sam u Bosni gdje sam proveo četiri godine, ali smo zbog rata bili prisiljeni seliti se nakon čega smo proveli šest godina u Njemačkoj. Nakon dobrih iskustava naših poznanika, moji roditelji su odlučili da se preselimo u Kanadu. Mislim da je to bila ispravna odluka”, otkrio je Begović za službenu stranicu Chelseaja.

Begović je branio i za mladu reprezentaciju Kanade, ali priliku za seniore nikad nije dobio. Onda je uslijedio poziv iz BiH.

“Bio sam među igračima koji su konkurisali za sastav seniorske reprezentacije Kanade, ali nikada nisam zaigrao na tom nivou. Onda sam dobio šansu da zaigram za BiH, moju rodnu zemlju za koju smo moja porodica i ja najviše vezni. Za mene je to bila teška odluka, ali ne žalim zbog nje. Uživam igrati za BiH gdje imam veliku podršku”, priča Begović, prenosi Goal.com.

U Chelseaju u prvim danima uživa.

“Sjajno je biti dio ovog kluba. Osjećam se sjajno i svi su me fantastično dočekali. Za sada uživamo ovdje. Svi, od trenerskog osoblja, pa do saigrača su izuzetni. Treniramo naporno i ovo je jedan sasvim drugi nivo. Treninzi su zahtjevni, ali volim izazove. Drago mi je što sam dio Chelseaja.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.