Fudbal

Begović zvanično u Chelseaju: Morao sam prihvatiti ovu priliku

13/07/2015

Asmir Begović, bh. nogometni reprezentativac, nakon uspješno kompletiranog transfera iz Stoke Cityja, od danas je član engleskog prvaka Chelseaja. Novi ugovor potpisan je na četiri godine, a Asmir će se već danas pridružiti Mourinhovom timu i otputovati na pripreme u Kanadu.

“Veoma sam sretan što sam dobio priiliku pridružiti se klubu kakav je Chelsea”, istakao je Asmir, koji je već prošao ljekarske testove i službeno postao novi Blues.

“Nakon što sam dugo razgovarao s menadžerom, osjećam da je ovo mjesto na kojemu se mogu dodatno razvijati i biti važan dio tima. Radujem se srijedi i početku priprema za novu sezonu”.

begovic22222

Nakon pet godina na Britanniji jasno da je odlazak iz Stokea emotivan dan za bosanskohercegovačkog reprezentativca.

“Želim se prije svega zahvaliti svima u Stoke Cityu, predsjedniku i čitavoj familiji Coates, Marku Hughesu i Tonyu Pulisu, treneru golmana Andyu Quyu, svim mojim saigračima i posebno navijačima koji su sve ovo vrijeme činili da se moja familija i ja osjećamo dobrodošli u Stokeu”, poručio je Asmir.

“Zaista sam uživao u vremenu provedenom u Stokeu, ali mislim da je bilo pravo vrijeme da prihvatim priliku ne samo da se dodatno razvijam kao igrač, nego i neke nove izazove u karijeri. Veoma sam ponosan na ono što je ovaj sjajan tim zajedno napravio u Stokeu. Želim im sve najbolje u sezoni koja dolazi”, zaključio je Engleski Premiership počinje 8. avgusta, 2015., kada će Chelsea na Stamford Bridgeu dočekati Swansea.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.