Begović zvanično u Chelseaju: Morao sam prihvatiti ovu priliku

begovic1111

Asmir Begović, bh. nogometni reprezentativac, nakon uspješno kompletiranog transfera iz Stoke Cityja, od danas je član engleskog prvaka Chelseaja. Novi ugovor potpisan je na četiri godine, a Asmir će se već danas pridružiti Mourinhovom timu i otputovati na pripreme u Kanadu.

“Veoma sam sretan što sam dobio priiliku pridružiti se klubu kakav je Chelsea”, istakao je Asmir, koji je već prošao ljekarske testove i službeno postao novi Blues.

“Nakon što sam dugo razgovarao s menadžerom, osjećam da je ovo mjesto na kojemu se mogu dodatno razvijati i biti važan dio tima. Radujem se srijedi i početku priprema za novu sezonu”.

begovic22222

Nakon pet godina na Britanniji jasno da je odlazak iz Stokea emotivan dan za bosanskohercegovačkog reprezentativca.

“Želim se prije svega zahvaliti svima u Stoke Cityu, predsjedniku i čitavoj familiji Coates, Marku Hughesu i Tonyu Pulisu, treneru golmana Andyu Quyu, svim mojim saigračima i posebno navijačima koji su sve ovo vrijeme činili da se moja familija i ja osjećamo dobrodošli u Stokeu”, poručio je Asmir.

“Zaista sam uživao u vremenu provedenom u Stokeu, ali mislim da je bilo pravo vrijeme da prihvatim priliku ne samo da se dodatno razvijam kao igrač, nego i neke nove izazove u karijeri. Veoma sam ponosan na ono što je ovaj sjajan tim zajedno napravio u Stokeu. Želim im sve najbolje u sezoni koja dolazi”, zaključio je Engleski Premiership počinje 8. avgusta, 2015., kada će Chelsea na Stamford Bridgeu dočekati Swansea.