Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begovićev gol nije među deset najljepših koje su postigli golmani?

BEgovic

Portal Planetfoootball.com izdvojio je deset najboljih golova koje su kroz historiju postigli golmani. Povod je bio nedavni gol golmana Beneventa Alberta Brinoglija koji je u stilu najboljih napadača matirao golmana Milana i svom klubu donio veliki bod. Upravo je Brinoglijev pogodak plasiran na desetu poziciju top liste.

Deveti je Peter Schmeichel koji je kao golman Aston Ville postigao gol Evertonu. Osmi je gol Alija Ahamade na utakmici Toulosea i Rennesa, sedmi slobodnjak Renea Higuite iz 1995. s utakmice Nacional – River Plate, a šesti Marta Pooma s utakmice Sunderland – Derby iz 2003.

Na petom mjestu je Gimmy Glass, s utakmice Carlisle – Plymouth Argyle, iz 1999, a na četvrtom Rogerio Ceni, koji je bio strijelac na utakmici Sao Paulo – Corinthians. Treći je gol Josea Luisa Chilaverta, s utakmice Velez Sarsfield – Ferro Carril Oeste, 1999. godine. Na drugom mjestu je Martin Hansen, koji je prije dvije godine bio strijelac na utakmici Den Haag – PSV Eindhoven, dok je prvi Oscarine Masuluke, koji je prošle sezone postigao gol na utakmici Baroka – Orlando Pirates. Zanimljivo je da među najboljim golovima koje su postigli golmani nema pogotka Asmira Begovića iz 2013. kada je na utakmici Stokea i Southamptona postigao gol s udaljenosti od 91 metra.