Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Begovićev tim traži izlaz iz “mračnog tunela”

begovic city

Begović kaže da im treba i malo sreće kako bi okrenuli rezultate ponovo u svoju korist

Bournemouth našeg Asmira Begovića večeras ima priliku prekinuti crnu seriju u koju je ekipa upala u zadnja četiri kola Premiershipa. Treba biti pošten pa reći da su Begović i društvo u posljednja četiri kola imali paklen raspored, prvo Manchester United, pa Newcastle, pa Arsenal, a potom i Manchester City.

Večeras na svom terenu dočekuju klub koji nakon 14 odigranih kola ima tek 10 bodova, a radi se o 17-plasiranom Huddersfieldu.

Prošle sezone, het trikom Caluma Wilsona, ubjedljivo su savladali svog večerašnjeg protivnika s 4:0.

Begović kaže da im treba i malo sreće kako bi okrenuli rezultate ponovo u svoju korist.

“Sve u svemu, igrali smo solidno. U svim smo tim utakmicama bili ravnopravni, ali… Moramo dići glavu i boriti se u utorak, izuzetno smo fokusirani na Huddersfield”, kazao je Begović u najavi utakmice.

Iako je u njegovoj mreži završilo 9 lopti u posljednje četiri utakmice, Begović nije bio toliko loš. Većini golova kumovale su loše reakcije odbrane. S druge strane, u goste mu večeras stiže ekipa koja jedva da zabija pola gola u prosjeku po utakmici (Huddersfield je zabio tek 9 golova u 14 utakmica). Begović ove sezone ima četiri “čiste mreže” (Cardiff, Southampton, Watford i Fulham), svaki puta protiv timova koji su na tabeli ispod njegovog kluba.

Kladionica MOZZART na pobjedu Bournemoutha nudi KVOTU 1.70.

Ako znamo da je navala Bournemoutha najjačim ekipama poput Cityja, Uniteda, kao i Arsenala, uspjevala zabiti barem jedan gol, ponuđena KVOTA na pobjedu domaćina uz barem dva gola na utakmici čini se kao odlična opcija ako se kladite.

Ono što treba spomenuti jeste i činjenica da se Huddersfield polako diže. Naime, od 10 osvojenih bodova ove sezone, čak sedam su osvojili u zadnje četiri utakmice.

Gledajući na sve aspekte, od trenutne forme dvije ekipe, domaćeg terena, ali i pokazanog u toku prvih 14 kola, KVOTA od 2.35 na 1X i 3+ čini se kao najbolja opcija i najizglednija.

Iako su u seriji od četiri poraza, Bournemouth ima najbolje otvaranje sezone otakada igra u Premiershipu. Bez zadnja dva poraza, Bournemouth je nakon 12 odigranih kola imao 20 bodova.