Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bekić: U derbiju nema favorita, želimo nastaviti niz pobjeda

almir bekic

Fudbaleri Sarajeva pripremaju se za 107. vječiti derbi protiv Željezničara koji će biti odigran u nedjelju, u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oba tima se bore za pozicije koje naredne sezone vode u evropska takmičenja, a Sarajevo je s dva boda prednosti na ligaškoj tabeli u odnosu na gradskog rivala trenutno u boljoj poziciji.

Ekipa sa ”Koševa” obavila je danas redovni trening, a prvotimci Almir Bekić i Emir Rustemović vjeruju u pobjedu protiv Željezničara.

– Sigurno je da će biti teška utakmica u kojoj nema favorita. U derbiju pozicija na tabeli ništa ne znači. Željezničar nas je dobio s dosta lošijim timom u prvoj ovosezonskoj utakmici kada su bili u krizi. Sada smo mi u boljoj formi i želimo nastaviti niz pobjeda. Ovo su utakmice u kojima su svi igrači veoma motivisani, tako da ne vjerujem da će Željezničar biti umoran jer sutra igra Kup utakmicu protiv Slobode – rekao je Bekić

Dodao je da bi derbi mogao odlučiti koja ekipa će igrati evropska takmičenja naredne sezone, te da bi Sarajevo pobjedom protiv Željezničara jednom nogom kročilo u Evropu.

Rustemović smatra da će se u derbiju najveća borba voditi na sredini terena, te pozvao navijače da dođu u nedjelju i podrže ”bordo” tim.

– Navijači su uvijek naš dvanaesti igrač. Digli su nas već jedanput s dna i dat ćemo sve od sebe da im se odužimo – rekao je on.

Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara će biti odigran u nedjelju, 24. aprila, na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” s početkom u 17.00 sati.