Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor plavih

Bekrić: Prva postava Željezničara ima platu kao jedan igrač Zrinjskog

Samir Bekrić
Foto: Harun Muminović/FENA

Kako je kazao, Željezničar će na zimu pokušati dovesti igrače koji će podići kvalitet tima, ali u klubu trenutno nema novca za neka velika imena

Fudbalski klub Željezničar nalazi se u krizi rezultata nakon što je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao četiri vezana poraza. Tim povodom danas se javnosti obratio sportski direktor Željezničara Samir Bekrić, koji je od navijača tražio strpljenje te objasnio u kakvoj se situaciji klub trenutno nalazi.

Bekrić napominje da je prošla sezona bila dobra za klub sa „Grbavice“, jer se niko nije nadao da će ekipa izboriti plasman u evropska takmičenja.

Željezničar je danas u boljoj finansijskoj situaciji nego tada, jer dosta dugovanja je podmireno, a igračima je isplaćeno sve što su zaslužili dobrim igrama u Evropi.

-Nakon pobjede protiv Borca očekivali smo pad u igri, ali ne i četiri vezana poraza. Doveli smo igrače koji smo mogli, a to je bilo ispod nivoa naših rivala i trenutno ne možemo očekivati velike stvari jer još uvijek vraćamo dugove. Zbog toga molimo navijače za još strpljenja. Uprava kluba daje punu podršku našem stručnom štabu i vjeruje da će se ekipa vratiti pobjedama – izjavio je Bekrić.

O platama

Kako je kazao, Željezničar će na zimu pokušati dovesti igrače koji će podići kvalitet tima, ali u klubu trenutno nema novca za neka velika imena.

-Naša prva postava ima platu kao jedan igrač Zrinjskog. Imamo mlade igrače kojima treba podrška. Treba nam podrška i strpljenje, naši igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Naš mjesečni budžet za igrače je 70.000, vjerovatno je najmanji u ligi. Ne možemo nekoga platiti 15.000 KM, jer onda možete imati problem u svlačionici. Da znam da će neki igrač zabiti 15 golova u sezoni, ja bih mu dao 15.000 platu – naveo je Bekrić.

Ističe da će klub dobiti novac za Santosa i Hodžića, koji nisu otišli besplatno kako se pisalo u nekim medijima, kao i da Željezničar neće dozvoliti da Amoah napustio klub kao što je slučaj bio sa Santosom. Delgacija Željezničara će u decembru otputovati u Nigeriju i Ganu, gdje će pokušati pronaći pojačanja.