Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Bekrić zvanično novi sportski direktor Želje, očekuje ostanak Santosa i Hodžića

bekric kovacevic zeljeznicar
FOTO: FK Željezničar

Predsjednik Željezničara Edis Kovačević je kazao da je klub Santosu ispunio sve uslove koje je igrač imao i nada se da će igrač znati da to cijeni

Bivši igrač Željezničara Samir Bekrić, koji je ove sezone okončao karijeru profesionalnog nogometaša, danas je zvanično predstavljen kao novi sportski direktor kluba sa “Grbavice”.

Bekrić je okončao igračku karijeru osvojivši treće mjesto u Premijer ligi BiH sa Željezničarom. Iako je ekipa tokom cijele sezone imala problem finansijske prirode, Željezničar je na kraju uspio osigurati nastup u evropskim takmičenjima, što je i bio primarni cilj ovog kluba u sezoni 2022/23.

Sada već bivši nogometaš zahvalio je upravi kluba i navijačima na podršci koju su igrači imali tokom cijele sezone, te najavio prve korake koje će poduzeti na novoj funkciji.

– Kada smo pravili ekipu za novu sezonu nadali smo se Evropi, ali znali smo da će biti veoma  teško. Trudit ću se da pojačam ekipu i da zadržim bitne igrače. Poznato je da imamo problem sa ugovorima Armina Hodžića i Brazilca Santosa. Oni su pokazali kvalitet i želju da ostanu u klubu, ali problem su naknade. Bit će teško postići dogovor, međutim čekamo njihovu reakciju. Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti, ali ako pronađu bolju opciju, mi im nećemo stajati naputu – izjavio je Bekrić na današnjoj konferenciji za medije.

Zahvalio je bivšem treneru Željezničara Edisu Mulaliću.

– Ovo je i njegov uspjeh i ja mu se uime cijelog kluba zahvaljujem. Vrata kluba će mu uvijek biti otvorena – dodao je Bekrić.

Predsjednik Željezničara Edis Kovačević je kazao da je klub Santosu ispunio sve uslove koje je igrač imao i nada se da će igrač znati da to cijeni.

– Prvi uslov koji su njegovi predstavnici postavili pred nas je plasman u evropska takmičenja i mi smo to uspjeli, drugi je bio plata, treći trajanje ugovora, a četvrti i peti su se odnosili na obeštećenje. Na sve smo pristali jer smo smatrali da su uslovi korektni, a sada očekujemo da on potpiše novi ugovor – objasnio je Kovačević.

Naglasio je da plasman u Evropu na početku sezone nije izgledao kao realna opcije.

– Kada se pogleda u kakvim okolnostima smo radili to nije bilo realno.Nismo ni svjesni šta smo uspjeli uraditi, to je sve kao san. Prije dvije godine smo bili pred gašenjem kluba, ali nismo to dozvolili i sada se želim zahvaliti svima koji su nam pomogli da opstanemo – kazao je direktor i dodao da će klub nastaviti raditi transparentno i da će svaka marka biti utrošena na pravi način.

Navodi da je finansijska konsolidacija kluba prvo na čemu će uprava raditi, te da će biti raspisan tender za istočnu tribinu. U pripremi je projekt za pomoćni teren, a u planu su još brojni projekti uređenja stadiona “Grbavica”.

Podvukao je da će klub ići u podmlađivanje ekipe, te da trener Bašić ima planove za to i dodao da je razvoj omladinskog pogona bolna tačka kluba.

– To nam je najbolnija tačka, ali pravimo novi koncept omladinske škole. Ne sjećam se kada smo napravili igrača i prodali ga. Uskoro ćemo vam dati više informacija, ali dobro je što nam sve više djece dolazi. Imamo određene iskorake, ali nismo zadovoljni dinamikom omladinskog pogona – zaključio je.