Benatia: Žrtve smo, nije bio penal

penal rm juve

Medhi Benatia, defanzivac Juventusa, tvrdi da u završnici revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida nije skrivio penal. No, sudija Michael Oliver je bio drugačijeg mišljenja, pa je Cristiano Ronaldo pogotkom s bijele tačke smanjio prednost “Juvea” na 1:3, čime je kraljevski klub izborio plasman u polufinale, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Došao sam do lopte, a Lucas Vazquez je samo pao na teren”, naglasio je Benatia za italijanske medije, te nastavio:

“Tužni smo, jer smo odigrali utakmicu kako smo željeli. Real Madrid je sjajna ekipa, ali svaki put kada su pred izazovom dobiju sudijsku odluku i Ronaldo postigne gol. Zaobišao sam Vazqueza i stigao do lopte. Odmah je pao, jer nije mogao ništa drugo uraditi u tom trenutku. Može se vidjeti kako lopta odskače od moje noge i mijenja pravac. Dobiti penal na takav način je apsurdno. Žrtve smo, ali smo ponosni na ono što smo uradili u utakmici.”

Real je uoči sinoćnjeg revanša na Santiago Bernabeu imao velikih 3:0 iz prvog ogleda u Torinu. Juventus je golovima Marija Mandžukića u dva navrata i Blaisea Matuidija anulirao tu prednost i sve do treće minute sudijske nadoknade izgledalo je da će se igrati produžeci. No, onda je Oliver dosudio penal, a Ronaldo produžio nadu Madriđana da mogu po treći put zaredom osvojiti Ligu šampiona.

Osim Reala u polufinale Lige šampiona plasirali su se Liverpool, Bayern Minhen i Roma. Žrijeb parova održaće se u petak u 13 sati.