Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Benfica razbila Barcelonu, Juventus bolji od Chelseaja, Ronaldo spasio United

Benfica barcelona (1)

Manchester United slavio je protiv Villareala na Old Traffordu rezultatom 2:1

Nogometaši Barcelone doživjeli su drugi poraz u Ligi prvaka, a ovoga puta ekipa Ronalda Koemana obrukala se u Lisabonu gdje je Benfica slavila sa 3:0.

Poveli su Portugalci već u trećoj minuti kada se Urugvajac Darwin Nunez lijepo izvukao na šut na lijevoj strani i udarcem u bliži ugao prevario Ter Stegena.

Potvrda pobjede došla je u 69. minuti nakon lijepe akcije u kojoj su glavni dio posla odradili Joao Mario i Roman Jaremčuk, a završio ju je Rafa Silva. S konačnih 3:0 nadovezao se Nunez, koji je pogodio s bijele tačke.

Treba naglasiti da se Barcelona nakon dva kola nalazi na posljednjem mjestu na tabeli i još nije postigla nijedan gol, a španski mediji već najavljuju otkaz trener Koemenu.

Manchester United slavio je protiv Villareala na Old Traffordu rezultatom 2:1.

United je bio blizu kiksa protiv Villarreala, koji ih je prošle sezone porazio u finalu Europa lige nakon izvođenja jedanaesteraca.

Poveli su gosti preko Alcacera u 53. minuti, ali izjednačio je Alex Telles lijepim golom sedam minuta kasnije. Pobjedu je donio Cristiano Ronaldo u petoj minuti sudijske nadoknade.

Juventus je u 2. kolu grupe H Lige prvaka pobijedio Chelsea golom Federica Chiese u 46. minuti i skočio na prvo mjesto na tabeli.

Ekipa Maxa Allegrija odigrala je jako dobru utakmicu u kojoj je Chelsea bio bolji na početku i na kraju, ali je Juventus bez većih problema čuvao svoje vodstvo i sasvim zasluženo došao do sva tri boda.

Rezultati utakmica 2. kola Lige prvaka:

Atalanta – Young Boys 1:0

Zenit – Malmo FF 4:0

Bayern – Dynamo Kiev 5:0

Benfica – Barcelona 3:0

Juventus – Chelsea 1:0

Manchester Utd – Villarreal 2:1

Salzburg – Lille 2:1

Wolfsburg¸- Sevilla 1:1