Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benitezov Real ima najbolju odbranu u historiji kluba

04985623-1024×682 (1)

Na Santiago Bernabeu nije dovoljno samo pobjeđivati. Mora se pobjeđivati sa stilom. Međutim, samo jedna titula u posljednjih sedam sezona možda je smekšala tvrd stav u kancelarijama Reala.

[yuzo_related]

Rafi Benitezu će možda biti oprošten “ružan fudbal”. Samo da dođe do titule. A ma šta pričao na konferencijama za novinare, sigurno je da Rafin način da dođe do rezultata vodi prije svega kroz odbranu. I Real je, vjerovali ili ne, nikad nije igrao bolje!

Duel sa PSG-om na Parku prinčeva je naime bio Realov 11. u ovoj sezoni.
Preko puta Cristiana Ronalda i družine bili sui Edinson Kavani, koji je na posljednjih 17 utakmica postigao 17 golova, Zlatan Ibrahimović… I opet ništa. Već deveti put u tih 11 utakmica Real je sačuvao mrežu netaknutom.

U stvari, toliko je čvrst postao Real u posljednjoj liniji da je na 11 mečeva samo dva puta kapitulirao što znači da prima 0,18 golova po utakmici.
Samo su Sabin iz Atletic Bilbaoa i Luciano Vieto iz madridskog Atletica uspijevali da nekako loptu poslati iza leđa Keylora Navasa. Svi ostali su bili nemoćni pred Serhiom Ramosom i ekipom.

A koliko je to u stvari vrijedno dostignuće govori podatak da Real nikada u 113 godina dugoj historiji nije bio toliko siguran pozadi.

Samo je tri puta, poslednji put u sezoni 2010/2011 na prvih 11 utakmica Real primio samo četiri gola – duplo više nego sada pod Benitezom.