Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bocnuli" ih

Benzema i društvo se iznenadili ko je osvojio Zlatnu loptu za najbolji klub, Real se oglasio pa obrisao objavu

643d5edc-e93a-46a8-b826-01b7d60ed50f

“Real Madrid je za mene najbolji klub na svijetu. A vi svoje nagrade dajte kome god hoćete”, rekao je Benzema

Manchester City proglašen je na ceremoniji dodjele Zlatne lopte najboljim klubom za prošlu sezonu. U tom poretku drugo mjesto zauzeo je Liverpool, a treće Real Madrid, osvajač Lige prvaka koji je na putu do trofeja svladao oba kluba ispred sebe, Liverpool u finalu (1:0), a Manchester City u polufinalu (3:4, 3:1). Baš tu činjenicu iskoristili su u španskom klubu u komentaru na svoje treće mjesto.

Navijači Real Madrida na Twitteru su kritizirali ovakav poredak, a okidač za kritike bio je i post koji je na društvenim mrežama objavio Real. Španski velikan objavio ga je bez ijedne riječi, samo uz emoji očiju koje gledaju, ali i uz screenshot trenutka u kojem Real slavi 3:1 pobjedu za plasman u finale Lige prvaka.

Karim Benzema, napadač madridskog Reala i francuski nogometni reprezentativac, osvajač je Zlatne lopte, koju France Football dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu.

Benzema je bio najbolji igrač Reala prošle sezone te ga je sjajnim igrama i pogocima vodio do osvajanja novog naslova pobjednika Lige prvaka. Ukupno je postigao 50 pogodaka u sezoni, od čega 15 u Ligi prvaka.

Prvi put u karijeri 34-godišnji Benzema je osvojio ovu nagradu, a naslijedio je na tronu Lionela Messija koji je prošle godine bio osvajač Zlatne lopte rekordni sedmi put u karijeri. Zlatnu loptu je primio iz ruku legendarnog francuskog igrača i svog nekadašnjeg trenera u Realu Zinedinea Zidanea. U najužoj konkurenciji Benzema je pobijedio drugoplasiranog Sadija Manea, trećeg Kevina de Bruynea i četvrtog Roberta Lewandowskog.

Francuski napadač održao je dirljiv govor na pozornici, no iza nje je bio dosta kritičan. Zasmetalo mu je, naime, što je Manchester City dobio nagradu za najbolji klub.

“Real Madrid je za mene najbolji klub na svijetu. A vi svoje nagrade dajte kome god hoćete”, rekao je Benzema za Cadenu SER. Ovaj su izbor kritizkovali mnogi, među njima Toni Kroos i Iker Casillas.

Casillas također nije prihvatio činjenicu da je Manchester City proglašen najboljim klubom. “Smiješne nagrade… Čestitam Realu na trećem mjestu”, sarkastičan je bio Casillas, a nešto slično napisao je i Kroos.