Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napadač Reala

Benzema osuđen na godinu dana uslovne zatvorske kazne zbog pokušaja ucjene

benzema (1)

Predsjednik Fudbalske federacije Francuske Noel Le Graet je u izjavi prije dvije sedmice rekao da, ako Benzema bude proglašen krivim u ovom slučaju, neće biti izbačen iz reprezentacije Francuske

Fudbalski reprezentativac Francuske i napadač Real Madrida Karim Benzema osuđen je uslovno na godinu dana zatvora te proglašen krivim za ucjenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sud u Versaillesu izrekao je presudu Benzemi u sudskom postupku u kojem je optužen za ucjenu francuskog fudbalera Mathieua Valbuene.

U presudi je navedeno da je Benzema bio lično umiješan u ovaj incident zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora uslovno i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Benzemin advokat je izjavio da će se žaliti na ovu odluku suda.

Tužilaštvo je za Benzemu tražilo uslovnu kaznu zatvora od 10 mjeseci i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Predsjednik Fudbalske federacije Francuske Noel Le Graet je u izjavi prije dvije sedmice rekao da, ako Benzema bude proglašen krivim u ovom slučaju, neće biti izbačen iz reprezentacije Francuske.

Istraga protiv Benzeme provedena je u okviru “pokušaja pljačke imovine Mathieua Valbuene”, koji trenutno igra za grčki Olimpiyakos. U predmetu se tvrdilo da je Valbuena ucijenjen slanjem povjerljivog videa iz privatnog života i da je od njega traženo 150.000 eura.

Protiv Karima Benzeme i ostalih optuženih po navedenim optužbama je 5. novembra 2015. godine pokrenuta tužba, zbog čega je selektor Francuske Didier Deschamps ”zatvorio vrata” nacionalnog tima Benzemi.

Benzema je ponovo pozvan u reprezentaciju Francuske u maju ove godine.