Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Benzema ponovio Ronaldov podvig, Bayer pao u 8. minutu

benz (1)

Podsjećamo, sinoć je Liverpool bio bolji od Bnefice u gostima (3:1), dok je Manchester City na svom stadionu slavio protiv Atletico Madrida s 1:0

Samo su dva igrača u istoriji Lige prvaka postigla hat-trick u uzastopnim utakmicama nokaut faze. Prvo je to napravio Cristiano Ronaldo u duelima s Bayernom i Atletico Madridom, a večeras i Karim Benzema.

Napadača Reala je nakon hat – tricka protiv PSG-a u osmini finala, večeras zabio tri gola u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelesaja na Stamford Bridgeu.

Uzastopni hat – trick u Ligi prvaka zabijali su još i Luiz Adriano i Lionel Messi, ali ne u nokaut fazi.

To je prvi put da je neki igrač uspio zabiti Chelseaju tri gola u jednoj utakmici na evropskoj sceni.

Francuz je pogađao u 21. i 24. minutu prvog dijela, a potom i u prvom minutu nastavka. Benzema je tako ove sezone zabio 36 golova u 36 zvaničnih utakmica u dresu Reala. U osam nastupa u Ligi prvaka postigao je 10 golova.

Jedini gol za domaće postigao je Havertz u 40. minutu susreta.

U drugoj utakmici odigranoj večeras Bayern je poražen u gostima kod Villaerala. Utakmicu je u 8. minutu odlučio Danjuma.

Podsjećamo, sinoć je Liverpool bio bolji od Bnefice u gostima (3:1), dok je Manchester City na svom stadionu slavio protiv Atletico Madrida s 1:0.