Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benzema: Samo sam želio pomoći Valbueni

benzema valbuena

Napadač Real Madrida Karim Benzema napokon je odlučio prekinuti šutnju i iznijeti svoju verziju priče o navodnom ucjenjivanju reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene.

Podsjetimo, Benzema je uhapšen prošli mjesec pod sumnjom da je bio dio grupe koja je ucjenjivala Valbuenu snimkom seksa.

Ispostavilo se kasnije da je Realov nogometaš bio posrednik, ali je ostalo nejasno je li radio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima ili mu je samo davao prijateljski savjet.

Benzema je o cijelom slučaju odlučio dati intervju za francusku televiziju TF1.

Razgovor će biti emitovan u srijedu navečer, ali prije toga je Le Monde objavio njegov iskaz koji je dao pred sucem za istrage.

“Sve je ovo veliki nesporazum, samo sam želio obavijestiti Valbuenu što se dogodilo i pomoći mu budući da sam i sam imao sličnih problema. Mathieu je moj suigrač iz reprezentacije, moj prijatelj i želio sam razgovarati s njim o tome i vidjeti što misli”, istaknuo je Benzema.

Dodao je da je za postojanje snimke saznao od svoga prijatelja iz djetinjstva Karima Zenatija. Tvrdi, međutim, da Zenati nije htio novac, odnosno da je i on samo trebao biti posrednik između trojice ucjenjivača i nogometaša.

“Naravno da je Karim htio besplatno pomoći. Ništa mu ne nedostaje. Ja mu dajem novac, a zaposlio sam ga i u svojoj firmi”, rekao je Benzema, dodavši kako je ogorčen što ga Valbuena nije obavijestio da će slučaj prijaviti policiji.