Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Benzema za sedam minuta zabio tri, njegova zamjena dočekana “na nož”

benzema hazard

Karim Benzema je prvi put u karijeri stigao do hat-tricka za Real već u prvom poluvremenu

Real Madrid je ugostio Valladolid u utakmici 27. kola španske La Lige, a na poluvremenu je već stigao do prednosti od 4:0.

Utakmica je završila 6:0, a utakmicu je u potpunosti obilježio Karim Benzem koji je u razmaku od 29. do 36. minute postigao tri gola.

Real Madrid u posljednjih 14 ligaških susreta nije izgubio utakmicu protiv Valladolida, a već u prvom poluvremenu dokazao je da ima namjere produžiti taj niz u kojem su 12 pobjeda i dva remija.

Ukupno je u tih 14 utakmica Real postigao 34 gola.

Karim Benzema je prvi put u karijeri stigao do hat-tricka za Real već u prvom poluvremenu. Igrao je do 65. minute.

Pogledajte OVDJE svih šest golova!

Salve zvižduka za “debelog”

U 65. minutu iz igre je izašao trostruki strijelac Benzema i zaradio velike ovacije Bernabeua, a zamijenio ga je Eden Hazard. Ovacije upućene Benzemi istog momenta su se pretvorile u hiljade zvižduka i negodovanja. Navijači Reala dali su jasan stav šta misle o belgijskom ofanzivcu.

Hazard (koji je asistirao na ovoj utakmici) smatra se najvećim promašajem u istoriji Reala. Stigao je u klub u ljeto 2019. godine za 115 miliona eura iz Chelseaja, ali jedine konstantne otada su mu prekomjerna težina i ozljede. Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da je protiv Valladolida zaigrao u prvoj prvenstvenoj utakmici još od 11. novembra prošle godine. To je bilo prije tačno 204 dana.