Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Berlusconi: Balotellija vraćamo Liverpoolu

Mariio-Balotelli-Ferrari

Fudbalski klub Milan naredne sezone planira rekonstrukciju tima, a jedan od onih na koje se u italijanskom klubu više ne računa je i Mario Balotelli koji je prethodnu sezonu na “San Siru” odigrao kao pozajmljeni igrač Liverpoola, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi je otkrio da će po isteku ugovora nekoliko igrača napustiti klub, a među njima je italijanski napadač, koji u prethodnoj sezoni nije uspio opravdati očekivanja.

“Biće puno odlazaka iz kluba i Mario je jedan od onih s kojim ćemo raskinuti suradnju. Tu su i Mexes, Alex i Boateng kojima je pri kraju ugovor”, rekao je Berlusconi za italijanske medije, prenosi britanski “The Guardian”.

Balotelli se prošle godine vratio u Milan na jednogodišnju posudbu, nakon razočaravajuće sezone u Liverpoolu gdje je uspio upisati samo jedan ligaški pogodak. Sličnu sezonu je odigrao i u italijanskom klubu gdje je u 20 nastupa u Serie A postigao samo jedan gol prošlog septembra.

Dvatesetpetogodišnji napadač, koji nije pozvan u reprezentaciju Italije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj, je u aprilu izjavio da se ne želi vratiti u Liverpool za kojeg ga vežu još dvije godine ugovora.

“Što se tiče moje budućnosti, želim ostati u Milanu jer u Liverpoolu nisam bio srećan i ne želim se vratiti”, rekao je Balotelli.