Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Berlusconi odobrio prodaju AC Milan Kinezima

berlusconi galliani

Fininvest, kompanija čiji je osnivač Silvio Berlusconi izdala je službeno obavještenje o tome da su potpisani predugovori sa kineskim investitorima o prodaji AC Milan, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju se, između ostalog, navodi da je vrijednost Milana iznosi 740 miliona eura uz procjenu duga od 220 miliona eura, te da je novi vlasnik Yohong Li dužan uložiti dodatnih 350 miliona eura u klub sa “San Sira“.

“Silvio Berlusconi, predsjednik AC Milan odobrio je preliminarni ugovor koji su potpisali Danillo Pellegrino, izvršni direktor Fininvesta i Han Li, predstavnik grupe kineskih investitora, koji se odnosi na kupovinu cjelokupnog udjela Fininvesta u vlasništvu AC Milan, što je 99,93 posto“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će obavezujući ugovor između dvije strane biti završen do kraja 2016. godine, u skladu sa primjenjivim važećim ovlaštenjima italijanske i kineske vlasti.

Dalje se navodi da je sporazumom utvrđena vrijednost Milana od 740 miliona eura sa procijenjenom zaduženosti od 220 miliona. Precizirano je i da kupac mora izvršiti značajnu dokapitalizaciju u cilju jačanja finansijske strukture AC Milan u ukupnom iznosu od 350 miliona eura u periodu od tri godine.