Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bešić: Jedva čekam povratak na teren

besic

Navijači Evertona s nestrpljenjem isčekuju povratak Muhameda Bešića na fudbalski teren nakon teške povrede koju je fudbaler Evertona doživio u augustu prošle godine. Bešić se povrijedio na meču Evertona i Manchester Uniteda otkad ga nema u timu Karamela. Nakon nekoliko mjeseci strogog mirovanja, on je itekako aktivan s ciljem što bržeg povratka na teren.

“Ukupno se u slučaju ovakve povrede izostaje između šest i osam mjeseci, a ja sam već pet ipo mjeseci van terena, od kojih sam puna četiri proveo u teretani. Prvi mjesec sam proveo u krevetu. Sad želim napredovati još više i konačno se priključiti ostatku tima čemu se posebno radujem“, rekao je Bešić za zvaničnu stranicu Evertona.

Svako ko poznaje način Bešićevoog igranja, bespoštednu borbenost i bezkompromisnost vjeruje da je Muhamed upravo zbog toga često povrijeđen. On se pak s tim ne slaže.

“Nije to važno iako sam i prije ove imao tri teške povrede. Uvijek ću biti onakav kakav sam bio dosad jer jednostavno drugačije ne znam“, dodao je uz pohvale medicinskom osoblju Evertona.