Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bešić na poštedi kod Pulisa

james_chester_of_aston_villa_and_muhamed_besic_of_middlesbrough__880855

Iako igra u nižem engleskom rangu, Middlesbrough u svom timu ima desetoricu reprezentativaca. Jedan od njih je i Muhamed Bešić. On se zajedno s ostalim kolegama koji brane boje svojih zemalja vratio sa okupljanja i stavio na raspolaganje menadžeru Toniju Pulisu, međutim veliko je pitanje ko će od njih nastupiti na predstojećoj utakmici. Middlesbrough će u okviru 13. kola Championshipa gostovati kod Sheffield Uniteda, a Pulis tog dana namjerava odmoriti nekoliko igrača.

– Postoje odluke koje moram donijeti kada je riječ o ekipi koju ću izabrati, a dosta toga će zavisiti od posljednjeg treninga. Također, razgovarat ću i sa doktorom kao i sa medicinskim osobljem. Bešić je odigrao samo jednu utakmicu u reprezentativnoj pauzi, ali je Braithwaite bio uključen u dvije, i uz sve navedeno – dosta putovao. Vidjet ćemo kakvi će biti na treningu, a onda ćemo odlučiti, rekao je Pulis aludirajući da bi trio Saville – Bešić – Braithwaite mogao propustiti meč.

Bešić je u ponedjeljak odigrao još jednu dobru utakmicu u reprezentativnom dresu, te je dao značajan doprinos za trijumf Zmajeva nad Sjevernom Irskom.