Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Bez golova u derbiju na Grbavici: “Da je bio boks, dobili bi na poene”

FNA_100184 (1)

Najbolju priliku na utakmici ipak su imali gosti u 84. minuti

Derbi susret 28. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici završen je rezultatom 0:0.

Susret je protekao u terenskoj inicijativi domaćeg tima koji je imao mnogo više prilika, dok su se gosti uglavnom branili, mada su u finišu propustili veliku priliku da sa Grbavice odnesu sva tri boda.

Prvi put domaći su zaprijetili u 5. minuti preko Mujezinovića, koji je nakon centaršuta Zajmovića šutirao glavom pored gola. U 16. minuti Veselinović je ubaci iz slobodng udarca sa desne strane, u šesnaestercu je najviše skočio Krpić ali je pucao direktno u dobro postavljenog golmana Bilobrka.

Jedinu šansu u prvom dijelu Široki je imao u 26. minuti preko Babića, koji je šutirao sa 20 metara, oštro ali preko gola.

Najbolju priliku Željezničar je imao u 38. minuti. Sipović je izbjegao ofsajd zamku igrača gostujućeg tima i glavom zahvatio dubinsku loptu, ali je šutirao tik pored stative.

U drugom poluvremenu potpuna dominacija Željezničara koji su svim snagama nastojali doći do pogotka. U 55. minuti Sadikovića šutira sa 18 metara, ali preko gola. Tri minute kasnije Veselinović je dobro ubacio u peterac, Krpić je skočio i šutirao glavom, ali neprecizno.

Asim Zec u 77. minuti pogodio je spoljni dio mreže, a u 83. minuti Simović propušta najbolju priliku za svoj tim kada šutira glavom, nakon ubacivanja Veselinovića, ali direktno u golmana Bilobrka.

Najbolju priliku na utakmici ipak su imali gosti u 84. minuti, kada je Jurić iskoristio grešku Sipovića i Bogićevića, izašao sam pred gol ali loše šutirao, direktno u golmana Fejzića.

Na kraju je ostalo 0:0 te su trećeplasirani Širokobriježani zadržali četiri boda prednosti nad Željezničarom koji je ostao na četvrtom mjestu.

“Napeta utakmica i tvrd protivnik. Dobro smo ih kontrolisali, ali smo pali fizički te smo mogli biti kažnjeni za to. Široki je mogao postići gol zbog naše greške. Ipak, bili smo bolji protivnik, ipak nam je u završnici falilo lucidnosti. Da je ovo bio boks meč. sigurno bi mi dobili na poene, ali nažalost ovo nije boks”, rekao je strateg Plavih Amar Osim.

“Tvrda utakmica, nismo iskoristili našu šansu, ali smo zasluženo osvojili bod, sada ćemo se spremiti za Krupu. Moramo se regenerisati i potrudit ćemo se da osvojimo tri boda u narednom kolu”, kazao je njegov kolega na klupi Širokog Sedloski.