Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ništa novo u premijer ligi

Bez pobjednika u derbiju Veleža i Sarajeva, meč obilježilo divljanje na tribinama

gab

Navijači domaćeg tima u jednom trenutku gađali su bivšeg trenera svog kluba, a sadašnjeg šefa stručnog štaba Sarajeva Feđu Dudića. Nakon meča, Dudić je izjavio kako je bio izložen gnusnim uvredama

Fudbaleri Veleža i Sarajeva odigrali su neriješeno 1:1 u Gabeli u posljednjoj utakmici 11. kola Premijer lige Bosne i Hrecegovine.

Velež je poveo u 57. minuti golom Zajmovića, a bod Sarajevu donio je Ikić pogotkom u 75. minuti.

Velež je tako upisao šesti remi u 11 odigranim mečeva, dok je Sarajevo nastavilo negativan niz s obzirom na to da je treću utakmicu zaredom bez pobjede, a u posljednjih osam utakmica upisalo je samo jedan trijumf, i to protiv posljednjeplasiranog Leotara.

Tenzija je bilo i na terenu i na tribinama, a sudija Irfan Peljto na ovoj utakmici pokazao je čak devet žutih kartona.

Navijači domaćeg tima u jednom trenutku gađali su bivšeg trenera svog kluba, a sadašnjeg šefa stručnog štaba Sarajeva Feđu Dudića. Nakon meča, Dudić je izjavio kako je uz to bio izložen gnusnim uvredama.

“Prvo ću reći, mislim da ja ovo nisam zaslužio od navijača FK Velež. Ja sam ovdje ostavio trag, hvala ljudima iz kluba što su me dočekali na pravi način, ali ovo nisam zaslužio. Psovanje moje žene, djece, majke, to nisam zaslužio. Ali dobro, valjda to tako treba”, komentarisao je vidno razočarani Dudić, a onda se osvrnuo i na dešavanja na terenu:

“Nismo bili pravi, nismo ispunili ono što smo dogovorili. Od neke 20. minute kontrolisali smo utakmicu jedno vrijeme. Čestitam na htijenju, mora to biti bolje ubuduće.”

Komentar je dao i trener Veleža, Amar Osim.

“U principu, osvojili smo samo bod. S obzirom na situaciju, bili smo bolji protivnik. Manje više, kontrolisali smo igru. Primili smo gol nakon naše nesmotrenosti. Previše smo se krili. Nemam šta reći, utakmicu smo odigrali prilično dobro. Igrači su sproveli ono što se tražilo od njih. Igrali smo protiv jakog protivnika, pokazali smo da se nemamo čega stidjeti”, zaključio je trener Veleža.