Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA Liga Evrope:

Bez pobjednika u duelu Eintrachta i Fenera, kao i Leicestera i Napolija

frankfurt fener – anadolija

U grupi B, PSV je remizirao 2:2 protiv Real Sociedada

U četvrtak su ljubitelji fudbala mogli uživati u mečevima prvog kola grupne faze UEFA Lige Evrope, a najveću pažnju su privukli dueli Leicestera i Napolija, PSV-a i Real Sociedada te Eintrachta i Fenerbahcea, javlja Anadolu Agency (AA).

Eintracht Frankfurt je kao domaćin u grupi D remizirao 1:1 protiv turskog Fenerbahčea. Gol za Eintracht Frankfurt je postigao Sam Lammers u 41., dok je strijelac za tursku ekipu bio Mesut Ozil u 10. minuti. Veliku priliku za trijumf Fenera u 90. minuti nije realizovao Dimitrios Pelkas, čiji je udarac s bijele tačke zautsavio golman domaće ekipe Kevin Trapp.

Leicester je u grupi C kao domaćin igrao neriješeno protiv Napolija rezultatom 2:2. Strijelci za engleski tim bili su Ayoze Perez u 9. i Harvey Barnes u 64, a golove za goste je postigao Victor Osimhen u 69. i 87. minuti.

U grupi B, PSV je remizirao 2:2 protiv Real Sociedada. Golove za holandsku ekipu su postigli Mario Gotze u 32. i Cody Gakpo u 54. minuti, dok su strijelci za Real Sociedad bili Adnan Januzaj u 34. i Alexander Isak u 39. minuti.

U susretima prvog kola Lige Ervope postignuti su sljedeći rezultati: Brondby – Sparta Prag 0:0, Monaco – Sturm Graz 1:0, Olympiacos – Antwerp 2:1 i Rangers – Olympique Lyon 0:2, Leicester City – Napoli 2:2, Eintracht – Fenerbahce 1:1, PSV – Real Sociedad 2:2, Bayer Leverkusen – Ferencvaros 2:1, Betis – Celtic 4:3, Lokomotiv Moskva – Olympique Marseille 1:1, Midtjylland – Ludogorets 1:1, Rapid Beč – Genk 0:1, Dinamo – West Ham 0:2, Crvena zvezda – Braga 2:1, Galatasaray – Lazio 1:0.