Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bez van Gaala u promo videu za predsezonsku turneju Uniteda

van gaal

Louis van Gaal, menadžer Manchester Uniteda, nije uključen u promotivni video kojim klub sa Old Traforda najavljuje predsezonsku turneju u Kini, javlja Anadolu Agency (AA).

Tu ne bi bilo ništa čudno da se van Gaal nije pojavljivao u promo videu za prethodne dvije predsezonske turneje po Sjedinjenim Američkim Državama 2014. i 2015. godine, ali jeste.

Činjenica da u promotivnom materijalu nema van Gaala, ponovo je zagolicala maštu britanskih medija koji holandskog trenera već mjesecima smjenjuju sa klupe „crvenih đavola“. Mnogi od njih su već imenovali Josea Mourinha za njegovog nasljednika od naredne sezone. Neki spekulišu sa informacijom da sudbina van Gaala na klupi Manchestera zavisi od toga hoće li ili neće izboriti plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Manchester United trenutno zauzima šesto mjesto sa 50 bodova, jednim manje od Cityja koji trenutno drži četvrtu poziciju, a samim tim i mjesto u evropskoj eliti.

United će se tokom jula ove godine u Kini sastati sa gradskim rivalom Manchester Cityjem i njemačkom Borussijom Dortmund.