Bh. nogometašice poražene od selekcije Kazahstana

zenska nogometna reprezentacija bih – kazahstan

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigala je u okviru Grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine susret protiv selekcije Kazahstana. Izabranice Samire Hurem poražene su rezultatom 0:2 u Zenici , javlja Anadolu Agency (AA).

U prvim minutama prvog poluvremena, domaće igračice počele su vršiti pritisak na selekciju Kazahstana. Prvu priliku u četvrtom minutu susreta imala je Lidija Kuliš, šutom sa ivice kaznenog prostora, ali lopta završava pored gola. Mejrema Medić u 17. minutu pokušala je šutirati iskosa. Loptu nije najbolje zahvatila te lopta završava sigurno u rukama golmanice Kazahstana.

U 33. minutu Kamila Kulmagambetova je izvela slobodan udarac, a nakon nespretne reakcije Amira Spahić šalje loptu u svoju mrežu. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 0:1 u korist gostujućih.

U drugom poluvremenu pritisak se podijelio na obje strane. U 74. minutu lob udarcem, Yekatarina Babshuk s više od 25 metara udaljenosti povećava prednost Kazahstana na 0:2. Nekoliko minuta kasnije, gošće ponovo prijete, ali lopta reakcijom golmanice Envere Hasanbegović završava iza gola.

Domaće igračice pokušavale su kroz pritisak u posljednjim trenucima susreta doći do pogotka, ali u tome nisu uspjele.

Milena Nikolić, kapitenka bh. reprezentacije obratila se medijima nakon susreta i rekla kako je ostao žal za mogućim golovima.

“Veliko iznenađenje i teško nam je svima. Sve što smo radile u proteklim danima, nije nam pošlo za nogom. Nismo uspjevali da dođemo do gol-šansi, a i kad smo ih imali nismo ih iskoristili. Kazahstan je na naše greške dao dva gola i ostaje žal jer očekivalo se od nas da pobijedimo, željele smo to, a nismo uspjele to da ostvarimo”, rekla je Nikolić.