Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. realnost: 12 klubova, 15 kola, 24 trenera

sloboda musemic spahic omerovic

Svega dvojica trenera u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine preživjeli su dosadašnjih 15 kola. Riječ je o Vinku Marinoviću, treneru Zrinjskog i Slobodanu Starčeviću koji je s Krupom najprijatenije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Posljednja trenerska žrtva pala je jučer kada su se sporazumno razaišli Metalleghe i Nermin Bašić. Dva dosad najlošija kluba Olimpic i Čelik, te Široki Brijeg u dosadašnjim kolima predvodila su po trojica stručnjaka.

Olimpic je prije aktualnog Asima Saračevića smijenio Dragana Radovića, dok je Faik Kolar svojevoljno napustio kormilo.

U Čeliku je posao započeo Kemal Alispahić, nastavio je Ivo Ištuk, a od nedavno svlačionicom šefuje Nedim Jusufbegović. Nakon Slavena Muse i Branka Karačića koji su podnijeli ostavke na klupi Širokog Brijega, danas na Pecari radi ambiciozni Denis Ćorić.

Slaven Musa u Vitezu je zamijenio Borisa Pavića, Husref Musemić u Mladosti Ibru Rahimića, a Vlado Jagodić u Slobodi upravo Husrefa Musemića.

Umjesto Slavka Petrovića u Radniku od nedavno radi Nebojša Milošević, Almira Hurtića u Sarajevu je naslijedio Mehmed Janjoš, a Miloša Kostića na klupi Željezničara Slavko Petrović.