Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

češka

Bh. reprezentativac budalaštinom presudio svojoj ekipi

civic

Ekipa iz Praga imala je penal i u 23. minutu, no tada je promašio Kanga, koji u 78. još i isključen. Kao i Ćivić zbog udaranja protivničkog igrača

Sparta Prag je ušla u seriju loših rezultata i tako izgubila korak za liderom na tabeli, gradskim rivalom Slavijom. Ekipa bh. reprezentativca Eldara Ćivića je u posljednjih pet utakmica ubilježila tek jednu pobjedu.

Praška Sparta poražena je na gostovanju kod ekipe Slovačko, a jedan od tragičara na tom susretu (uz Kangu i Ristića), bio je i naš reprezentativac.

Naime, Čivić je u 88. minuti napravio nevjerovatnu glupost i bez lopte udario protivničkog fudbalera, nakon čega je zaradio crveni karton.

Sudac je pokazao na bijelu tačku, a domaći to iskoristili zabivši gol za pobjedu.

Ćivić je prije nego je skrivio penal u sudačkoj nadoknadi, asistirao za vodeći gol Sparte, kada je u 61. minutu pogodio Pulkrab.

Ćivićev kiks mogao je biti manje bolan da je Ristić u 97. minutu iskoristio penal koji je dosuđen za Spartu. Ekipa iz Praga imala je penal i u 23. minutu, no tada je promašio Kanga, koji u 78. još i isključen. Kao i Ćivić zbog udaranja protivničkog igrača.

Pogledajte sve gluposti koje su napravili Ćivić i društvo na ovoj utakmici…