Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marija Aleksić

Bh. reprezentativka potpisala ugovor s Bešiktašom

marija aleksic besiktas
FOTO: Besiktas JK

Bešiktaš je veliki klub sa ambicijama koje se poklapaju sa mojim ličnim tako da sam se odlučila da zajedno pišemo istoriju u Turskoj

Jedna od liderki reprezentacije BiH u ženskom fudbalu i već duži niz godina igračica bez koje se ne može zamisliti tim Samire Hurem, potpisala je ugovor sa turskim velikanom Bešiktašom.

Marija Aleksić (25) osvajačica duple krune sa ekipom SFK 2000 Sarajevo, a prethodnih godina dvije titule i tri Kupa sa mađarskim Ferencvarošom, prihvatila je ponudu slavnog Bešiktaša.

“Prije svega želim da se zahvalim svojoj porodici i najvoljenijim ljudima na nesebičnoj podršci u mojoj cijeloj karijeri, selektorici Samiri Hurem, kondicionom treneru Srđanu Janjaninu, porodici SFK Sarajevo na prethodnih pola godine, kao i mom menadžeru Darku Mariću uz kojeg je sve ovo ostvareno. Bešiktaš je veliki klub sa ambicijama koje se poklapaju sa mojim ličnim tako da sam se odlučila da zajedno pišemo istoriju u Turskoj”, kazala je Marija Aleksić.

marija aleksic besiktas
FOTO: Besiktas JK

Na pitanje zašto baš Turskai Bešiktaš, kaže:

“Uvijek me je privlačila Turska a posebno grad Istanbul. Kultura i istorija tog grada su više nego zadivljujući i nadala sam se da ću nekad imati prilike da istražim sve ljepote grada na Bosforu. Ove godine su počela ozbiljna ulaganja u ženski fudbal i sigurna sam da će kvalitet lige s obzirom na strankinje koje su došle u više klubova biti na nivou najboljih evropskih liga. Smatram da je baš sada revolucionarni trenutak što se tiče fudbala i željela sam da budem dio toga”.

Bešiktaš za razliku od svojih najvećih rivala Galatasaraya i Fenerbahčea ima već dvije titule šampiona Turske. Tek u posljednjih nekoliko godina svi ovi velikani su oformili i svoje ženske fudbalske timove.

“Tako je, svi će željeti titulu u narednoj sezoni. Ima više kandidata za najviše plasman a ciljevi Bešiktaša su svakako najveći. Vidjela sam da se sve ekipe pojačavaju sa reprezentativkama iz cijelog svijeta što obećava da će takmičenje biti vrlo interesantno. Trudiću se da dam svoj maksimalni doprinos dobrim igrama i da na najbolji način reprezentujem bh. fudbal”, kaže Aleksić.