Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. sudija pretučen na utakmici: Sekunde su me dijelile od smrti

sudija-cvjetkovic

Nogometni sudija Marinko Cvjetković doživio je linč na utakmici regionalnog Centra odigranoj u Kostajnici između Naših Krila i Rudanke.

Duel je prekinut u 88. minutu kod vodstva gostiju (1:2), a nakon dosuđenog kaznenog udarca za domaći tim. Sve poslije toga što je uslijedilo, ličilo je na horor film, a 20- ogodišnji arbitar iz Petrova još ne vjeruje da je preživio pravi linč fudbalera iz Rudanke.

Portalu pravdabl.com javio se iz dobojskog Doma zdravlja, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

”Poslije dosuđenog kaznenog udarca golman gostiju je priznao da je napravio prekršaj, međutim, opkoljavaju me fudbaleri Rudanke Dobrica Jović me udara glavom u predjelu lica, odnosno usta, jednom pa drugi put. Pao sam kao pokošen, uspio sam nekako ustati sav krvav. Psovali su mi i vrijeđali me. U tom trenutku spašavaju me redari, publika, domaći fudbaleri. Kada sam pomislio da se koliko – toliko smirila situacija, rekao sam da je to kraj, nema nastavka. U tom trenutku prema meni trči Goran Todorović, prvotimac Rudanke, uspio sam se izmaknuti na prvi udarac, ali me ruši nogama. U padu volejom me u glavu dočekuje Jović. Sijevaju udarci na sve strane, glava, stomak, ruke, noge, gubim svijest”, ispričao je Marinko Cvjetković za pravdabl.com.

Sa kolegama i pratnjom uspio se izvući, a u Doboju mu je konstatovana teška kontuzija glave, polomljeni zubi, hematomi po cijelom tijelu, nagnječena rebra, vrat.

”Siguran sam da ovo niko nikada nije doživio na terenima u Republici Srpskoj. Mene su sekunde dijelile od smrti. I dalje ne mogu vjerovati šta mi se dogodilo”, ispričao je Marinko Cvjetković.