Fudbal

Trener Leedsa

Bielsa o Superligi: Njihova logika je da im ne trebaju drugi, da mogu novac dijeliti međusobno

20/04/2021

Leedsovi nogometaši iznijeli su svoj stav porukom na majicama uoči utakmice protiv Liverpoola. "Liga prvaka: Zaslužite mjesto. Nogomet je za navijače

Nakon utakmice protiv Liverpoola (1:1) menadžer Leedsa Marcelo Bielsa kritizirao je stvaranje Superlige, zatvorene lige europskih velikana.

“Naravno da to šteti nogometu”, rekao je Bielsa nakon utakmice protiv jednog od klubova osnivača Superlige.

“Ipak, ovo ne bi trebalo nikoga od nas iznenaditi. Jače ekipe misle da imaju najveći utjecaj na zaradu u nogometu. Njihova logika je da im ne trebaju drugi, da mogu novac dijeliti međusobno i zaboraviti na ostale. Sport je sjajan jer daje mogućnost slabijim klubovima da se razvijaju i zablistaju. Međutim, logika u svijetu, a nogomet nije isključen iz toga, je da bogati postaju još bogatiji, a siromašni još siromašniji.”

Leedsovi nogometaši iznijeli su svoj stav porukom na majicama uoči utakmice protiv Liverpoola. “Liga prvaka: Zaslužite mjesto. Nogomet je za navijače.”

Osim Liverpoola osnivači Superlige su Real, Barcelona, Atletico, Milan, Inter, Juventus, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester City i Manchester United.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.