Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futsal

BiH radi inficiranih koronavirusom oslabljena protiv Srbije

futsal (1)

Nakon jučerašnjih testiranja na virus COVID-19 definitivno nećemo moći da računamo na Marija Aladžića koji je pozitivan, kaže Krezo

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine krenuli su jutros iz Zenice za Novi Sad gdje će u dvorani SPC ”Vojvodina” 3. februara od 18 sati odigrati meč drugog kola grupe ”4” kvalifikacija za EURO 2023. protiv Srbije.

Selektor Ivo Krezo u narednom susretu neće moći računati na sve igrače radi pozitivnih na testiranju na koronavirus.

“Nakon jučerašnjih testiranja na virus COVID-19 definitivno nećemo moći da računamo na Marija Aladžića koji je pozitivan. Kapiten Anel Radmilović i golman Stanislav Galić će biti retestirani te ako novi rezultati budu negativni oni će nam se pridružiti u Srbiji. Kod njih dvojice je zabilježena niska prisutnost virusa pa će danas biti još jednom testirani. Ostali igrači su spremni. Dat ćemo sve od sebe da u Novom Sadu dođemo do povoljnog rezultata”, rekao je Krezo, prenosi Anadolu Agency (AA).

U susretima prvog kola Bosna i Hercegovina u Zenici je, rezultatom 2:1, pobijedila Sjevernu Makedoniju, dok je Srbija kao gost remizirala sa Rumunijom (2:2).