Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH sa tri stručnjaka na Mundijalu, dvojica su Veležova škola

dalic333

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali na neki način na najvećoj svjetskoj smotri hoće imati nezvanične predstavnike. Nije riječ o arbitrima ili delegatima, već o trenerima koji će u junu i julu sjediti na klupama drugih reprezentacija koje su obezbijedile ili će obezbijediti plasman u Rusiju.

Naravno, na Mundijalu je već Vaha Halilhodžić s Japanom, a njegovim će putem kako stvari stoje Zlatko Dalić s Hrvatskom i Vladimir Petković sa Švicarskom. Hrvatska je sinoć visoko porazila Grčku i došla nadomak plasmana, dok je Švicarska minimalno pobijedila Sjevernu Irsku kao gost.

Bosna i Hercegovina tako bi u Rusiji s tri stručnjaka mogla biti druga zemlja s najviše selektora, obzirom da će Argentina imati četvoricu. To su Edgardo Bauza (Saudijska Arabija), Hector Cuper (Egipat), Jorge Sampaoli (Argentina) i Jose Pekerman (Kolumbija). Vladimir Petković rođen je u Sarajevu, Vahid Halilhodžić u Jablanici, a Zlatko Dalić u Livnu. Petković je bivši fudbaler Sarajeva, a Dalić i Halilhodžić – Veleža.