Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemčki mediji

“Bijeljinski Falcao” sve dogovorio s Barcelonom?

luka jovic

Navodno, u “Barci“ Jovića vide kao idealnu zamjenu za Luisa Suareza (32), kojeg sustižu godine i igra sve lošije

Njemački mediji objavili su vijest da je Barcelona postigla dogovor sa srbijanskim fudbalerom Lukom Jovićem, koji trenutno igra sjajno za Eintracht iz Frankfurta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno, u “Barci“ Jovića vide kao idealnu zamjenu za Luisa Suareza (32), kojeg sustižu godine i igra sve lošije.

No, iz Barcelone su za španski “As“ demantovali navode prema kojima je već postignut dogovor s Jovićem, ali istovremeno nisu rekli da je to netačna informacija.

“To nije istina. Sviđa nam se, kao uostalom i mnogi drugi fudbaleri, ali to ne znači da smo postigli dogovor s njim i njegovim agentom, a da se nismo prethodno dogovorili sa Eintrachtom“, kazali su iz Barcelone.

Mladi 21-godišnji Bijeljinac prošao je sve omladinske kategorije Crvene zvezde, da bi za prvi tim debitovao u maju 2014. godine, kada mu je bilo 16 godina, pet mjeseci i pet dana. Ušao je sa klupe za rezerve u prvenstvenoj utakmici protiv Vojvodine i svega nekoliko minuta kasnije postigao gol, čime je postao najmlađi strijelac u istoriji Crvene zvezde.

U februaru 2016. godine “srbijanski Falcao” je prešao Benficu, a već drugu sezonu igra kao posuđen igrač u Eintrachtu, koji ima pravo da otkupi njegov ugovor. Mladi napadač ove sezone briljira, pa je u 19 bundesligaških utakmica postigao 14 golova i skrenuo pažnju velikih evropskih klubova na sebe. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je tri utakmice.