Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuča igrača psg-a i marseillea

Bijesni Neymar: Žao mi je samo što tu š..činu nisam udario u lice (FOTO/VIDEO)

tuca

Brazilsku je zvijezdu sudac Brisard Jerome isključio pregledom snimke nakon što je već podijelio četiri crvena kartona zbog masovne tučnjave u sudačkoj nadoknadi

Sat vremena nakon što je isključen u nedjeljnom derbiju PSG-a i Marseillea, koji je pripao gostima 1:0 golom Floriana Thauvina, Neymar se oglasio o incidentu koji je zapalio sportsku javnost.

“Žao mi je samo što nisam udario u lice tu šu..inu”, napisao je na Twitteru bijesni Neymar.

Brazilsku je zvijezdu sudac Brisard Jerome isključio pregledom snimke nakon što je već podijelio četiri crvena kartona zbog masovne tučnjave u sudačkoj nadoknadi.

Neymara su uhvatili kako igrača Marseillea Álvara Gonzáleza (30) nekoliko puta šamara po potiljku. Nije to bio posebno jak udarac, ali definitivno mu nije mjesto na nogometnom terenu i zasluženo je isključen.

Šta je bio okidač takvog Brazilčeva ponašanja? Prema njegovim tvrdnjama, radi se o rasizmu. To je govorio odmah pri izlasku s terena četvrtom sucu. A kasnije se o tome očitovao na društvenoj mreži.

“VAR je lako uhvatio moju ‘agresiju’. Sad želim vidjeti sliku rasista kako mi govori ‘Majmune, kur*in sine!’. To želim vidjeti!”, napisao je Neymar.

Álvaro mu je odgovorio preko Twittera.

“Nema mjesta rasizmu. Moja je karijera čista, imam puno (tamnoputih) suigrača i prijatelja s kojima se svakodnevno družim. Ponekad treba znati podnijeti poraz i prihvatiti ga na terenu. Nevjerojatna tri boda”, napisao je González.

– Ne mislim da ga je rasistički vrijeđao, Álvaro je iskusan igrač. Nema prostora rasizmu u nogometu. Neymar je bio iživciran jer je gubio. A imamo i Di Maríju koji je pljunuo na jednoga od naših igrača. No moramo pamtiti pobjedu i povijesnu večer za Marseille – rekao je André Villas-Boas.

A Villas-Boas i njegov kolega na drugoj strani Thomas Tuchel nisu se baš rastali u prijateljskim okolnostima.

– Što smo si rekli nakon utakmice? “Vi ste sranje”, “Ne, vi ste sranje”. Rekao mi je sam dobio na lutriji, a ja sam mu rekao da je dobio na lutriji protiv Atalante. Pošteno. Ne možeš potrošiti milijardu i pol dolara i ne osvojiti Ligu prvaka – dodao je trener Marseillea.

Osim Neymara, pocrvenjeli su i Leandro Paredes i Laywin Kurzawa, a na drugoj strani Jordan Amavi i Darío Benedetto. Marseille je nakon nepuna tri kola maksimalan sa šest bodova iz dvije utakmice, bod iza vodećeg trojca Rennes – Monaco – Lille. A Pariz je na nuli s dva poraza.