Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga bih

Bilbija het-trikom riješio mostarski derbi

zrinjski-velez-bilbija

Zrinjski je u velikom gradskom derbiju, u okviru 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladao Velež sa 3:1, a het-trik je postigao Nemanja Bilbija

U prvom poluvremenu Brkić je održao Zrinjski u životu. Imao je dvije sjajne intervencije. Prvo je pokušao Radovac u četvrtoj minuti, kada je šutirao preko gola, a zatim je dobar pokušaj Cvijanovića zaustavio golman Plemića.

U 15. minuti dosuđen je penal za domaće, jer je Zeljković srušio Filipovića, a siguran sa bijele tačke za 1:0 bio je Bilbija. Brandao je pokušao iz slobodnjaka u 22 minuti, kada je lopta otišla preko gola, a u 31. minuti Anđušić je odlično pokušao glavom, no još jednom je bio fenomenalan Brkić.

Tek drugi udarac u okvir gola Veleža domaći su uputili u 40. minuti kada je Stojkić šutirao daleko van okvira gola. Velež je imao dosta veći posjed lopte, međutim na odmor je otišao sa zaostatkom od jednog gola.

Zrnjski je odlično počeo drugi dio utakmice. Bilbija je u 1. minuti glavom matirao Bobića za 2:0. Samo sedam minuta poslije napadač Plemića je kompletirao het-trik za 3:0. Odbranio mu je prvi udarac golman Veleža, ali zatim je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

U nastavku utakmice gosti su imali inicijativu. Ćorluka je oborio Radovića u šesnaestercu i Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku. Mulić je sa bijele tačke smanjio na 3:1. Do kraja je Mašić imao veliku šansu, ali ostao je rezultat nepromijenjen.

HŠK ZRINJSKI – VELEŽ 3:1 (Bilbija 16’, 51’, 58’ / Mulić 81’).

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: .

HŠK Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Tičinović, Zlomislić, Enin, Filipović, Bilbija, Ivančić.

FK Velež: Bobić, Zvonić (od 61. minute Vehabović), Ferreyra (od 61. minute Ćosić), Osmić (od 46. minute Bihorac), Radović, Zeljković, Pršeš, Radovac, Anđušić (od 61. minute Mulić), Brandao, Cvijanović