Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolji igrač "plemića"

Bilbija odlazi iz Zrinjskog, poznato i ime novog kluba

bilbija

Predstavnici tog kluba već su neko vrijeme boravili u Mostaru

Puno klubova zanimalo se za usluge najboljeg fudbalera Zrinjskog Nemanje Bilbije. Gledali su ga tokom polusezone skauti nekoliko hrvatskih i srbijanskih klubova, postojao je interes iz Austrije, navodno su ponude poslali i neki klubovi iz Turske i Kine.

Ipak, fudbaler Zrinjskog će, po svemu sudeći, otputovati put Korejskog poluostrva.

Postojalo je navodno još nekoliko ponuda koje su na papiru izgledale bolje za klub i fudbalera, ali predstavnici korejskog prvoligaša Gangwona bili su najkorektniji, pokazali su najveći interes.

– Nemanja Bilbija je Zrinjskom puno dao. Njegove dobre igre pomogle su nam na putu do naslova prvaka. Sada, kada se otvorila mogućnost za njegov inostrani transfer, mi u klubu svjesni smo kako Nemanja sa svojih 28 godina treba nove izazove. On ima mogućnost u ovom stadiju svoje karijere u inostranstvu ostvariti bolju zaradu za sebe i svoju porodicu, dok su financijski uslovi prelaska povoljni i za naš klub. Samim time sve strane trebale bi biti zadovoljne njegovim transferom – kazao je jučer u prijepodnevnim satima prvi operativac Zrinjskog Danko Šulenta za Večernjiba.

Šulenta je potvrdio kako su postojale i druge ponude za ovog fudbalera. S korejskim prvoligašem ostvaren je izravan kontakt.

Predstavnici tog kluba već su neko vrijeme boravili u Mostaru. Sinoć je Bilbijin transfer već trebao dobiti i svoju službenu potvrdu. O eventualnim financijskim uvjetima još ništa nije poznato, ali teško je očekivati kako bi Zrinjski za ovog fudbalera mogao zaraditi baš neko veliko bogatstvo, bez obzira na to što je Bilbija za bh. prilike iznimno kvalitetan fudbaler.

Treba uzeti u obzir kako Bilbiju ugovor s klubom veže samo do ljeta iduće godine, ali i činjenicu kako je ovaj nogometaš ostavio dobar dojam u klubu i kod navijača, pa bi mu Zrinjski na neki način i trebao izaći u susret.