Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za le

Bilbija ostavio Zrinjski u igri, ni grupna faza Evropa lige sada nije daleko

zrinjski
Foto: Fena/ Arhiva

Revanš se igra za sedam dana u Mostaru, prvak BiH itekako ima razloga za optimizam na osnovu onoga što je pokazao večeras

Mostarski Zrinjski pretrpio je minimalan poraz večeras u Austriji i ima realne šanse da u revanšu protiv LASK-a izbori plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Već u četvrtoj minuti kapiten Robert Žulj koristi smušenu reakciju odbrane Plemića i preciznim prizemnim udarcem dovodi domaćina na Raiffesen Areni u vodstvo.

Svega osam minuta kasnije isti igrač udvostručio je prednost LASK-a. Bio je to sjajan šut iskosa sa nekih 17 metara, koji je završio u donjem kutu gola Mostaraca.

Zrinjski je zatresao mrežu austrijskog tima u 26. minuti, ali pogodak Malekinušića iz kontranapada je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Sjajnu šansu mostarski tim imao je u 38. minuti, međutim Ćuže je pogodio stativu.

Tako je rezultatom 2:0 okončano prvo poluvrijeme meča u Lincu.

U nastavku nije bilo previše konkretnih šansa, ali najvažnije da je iskorištena ona koja se ukazala Nemanji Bilbiji u 71. minuti. Ubacio je Kiš, na pravom mjestu se našao kapiten Plemića i sjajnom reakcijom poentirao – 2:1.

Upravo tim rezultatom je i okončana utakmica. Revanš se igra za sedam dana u Mostaru, prvak BiH itekako ima razloga za optimizam na osnovu onoga što je pokazao večeras…

LASK – Zrinjski 2:1 (Žulj 4’ i 11’ – Bilbija 71’)

Raifeissen Arena. Glavni sudija: Orel Grinfeeld (Izrael). Žuti kartoni: Jovičić i Andrade (LASK).

LASK: Lawal, Ziereis, Andrade, Luckeneder, Flecker (Ba), Horvath (Ljubić), Jovičić (Talovierov), Renner, Žulj, Mustapha (Pintor), Usor (Goiginger).

ZRINJSKI: Marić, Tičinović (Memija), Batarelo, Senić, Ćorluka, Čanađija, Ivančić (Kiš), Ramić (Stanić), Malekinušić (Sabljić), Ćuže (Jukić), Bilbija.