Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čeka se žrijeb

Bilbija: Slijedi nam jedna od najboljih kafa, naše prvenstvo je broj 1

bilbija zrinjski titula
FOTO: Fena

Gol Nemanje Bilbije sinoć u utakmici protiv LASK-a nije bio dovoljan Zrinjskom da pobijedi i izbori produžetke.

Završilo je 1:1 i austrijski tim je prošao u Evropsku ligu, a Plemići će se takmičiti u Konferencijskoj.

Upravo je Bilbija dao svoj komentar na utakmicu.

“Stvarno mislim da smo mi jednu dobru igru prikazali, posebno u prvom poluvremenu. LASK je u drugom poluvremenu preuzeo inicijativu, ali, ako ništa, mislim da smo zaslužili produžetke. Nismo u tome uspjeli, nismo bili slabiji u ovom dvomeču i mislim da smo se jako dobro pokazali. Čestitam mojim momcima na ovom dvomeču”, kazao je Bilbija.

Govorio je potom o sjajnoj podršci navijača.

“Uvijek su nama vjetar u leđa, posebno u evropskim utakmicama i veliku snagu nam daju na terenu. Nastavljamo dalje. Ipak, mi smo u grupama i ispisali smo historiju kao prvi tim iz BiH”, kazao je Bilbija.

Dao je zanimljivu izjavu o žrijebu za Konferencijsku ligu, te je poručio kako će se igrači mostarske ekipe ugodno smjestiti i pratiti žrijeb u kojem će saznati svoje rivale.

“Slijedi nam jedna od najboljih kafa, gledat ćemo žrijeb, pa ćemo vidjeti koji rivali će biti”, kazao je Bilbija.

Kada je u pitanju Premijer liga BiH, Plemići će u šestom kolu igrati susret protiv Širokog Brijega, a povodom ovog meča je Bilbija poručio kako njegova ekipa mora biti prava u ponedjeljak.

“Naše prvenstvo je broj 1, a kroz prvenstvo se dolazi do ovakvih utakmica. Moramo biti pravi u ponedjeljak, pa da se konačno odmorimo dva-tri dana poslije Širokog”, kazao je Bilbija.