Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skanadl u bayernu

Bild je otkrio zbog čega je Mane šakom udario Sanea

city bay

Već na terenu je nastala žestoka rasprava, koja se kasnije prebacila u svlačionicu

Fizički obračun u svlačionici Bayerna, kada su se potukli Sadio Mane i Leroy Sane, desio se nakon teškog poraza Bavaraca od Manchester Cityja (0:3) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Bayernov dvojac se fizički sukobio u svlačionici na Etihadu, kada je Mane udario Sanea šakom u glavu. Danas su Bavarci objavili da su suspendovali Senegalca.

Bild je danas objavio epilog. Prema istom izvoru, senegalski napadač kažnjen s rekordnih pola miliona eura kazne. Uz to, razmišljalo se o dugoročnoj suspenziji, pa čak i raskidanju ugovora. Međutim, navodi isti izvor, Sane je u razgovoru s čelnicima kluba jasno naznačio kako ne želi tako tešku kaznu za suigrača i slučaj se sad smatra riješenim. Mane bi se mogao vratiti već za uzvratnu utakmicu protiv Cityja.

Senegalski portal Taggat objavio je jučer nove informacije te tvrdi da je Manea uznemirio način na koji je Sane razgovarao s njim na terenu, nakon čega je uslijedio sukob u svlačionici. Sve je započelo u 83. minuti, kada je Sane kritikovao Manea na terenu jer mu nije dodao loptu.

Već na terenu je nastala žestoka rasprava, koja se kasnije prebacila u svlačionicu. Bild prenosi da je u svlačionici Mane odmah nasrnuo na Sanea, prigovarajući mu zbog načina na koji je ovaj s njim razgovarao na terenu. Sane mu je navodno odgovorio riječima “Ti, crno govno”. Nakon toga Senegalac ga je udario šakom u lice.

Podsjećamo, Sadio Mane stigao je ove sezone iz Liverpoola za 41 milion eura. U karijeri je još igrao za Metz B, Metz, Red Bull Salzburg i Southampton. Za reprezentaciju Senegala u 95 nastupa ima 35 golova i smatra ga se jednim od najboljih afričkih nogometaša u istoriji.