Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leroy Sane

Bild najavljuje: Salihamidžić u Bayern dovodi veliku zvijezdu, stiže već u januaru

salihamidzic

Bayern je morao da odustane od njegove kupovine, ali Bild tvrdi – transfer se sprema za januar iduće godine

Leroy Sane je ranije ove sezone pokidao ligamente i zbog teške povrede i operacije ljetos je obustavljen njegov transfer u Bayern.

Sjajni njemački ofanzivac bio je baš blizu prelaska u Bayern kako bi nadomjestio Francka Riberyja i Arjena Robbena, no on se povrijedio u ranoj fazi utakmice Superkupa protiv Liverpoola i morao je hitno na operaciju prednjih križnih ligamenata desnog koljena.

Bayern je morao da odustane od njegove kupovine, ali Bild tvrdi – transfer se sprema za januar iduće godine.

Sane se polako vraća, već je uspio da osjeti teren i odradi trening i to vraća nadu prvenstveno Pepu Guardioli i Cityju pred mečeve nokaut faze Lige prvaka, ali i čelnicima Bayerna, koji nisu odustali od njegove kupovine.

Novi predsjednik Bayerna Herbert Hainer želi da kupi Sanea, a nedavno je izjavio da “novac nije problem niti je ključan, najvažnije je da pronađemo kvalitetnog igrača koji će nam pomoći u ostvarivanju željenih rezultata”.

“Ko će učiniti sve što je potrebno kako bi momčad bila dovoljno konkurentna za osvajanje titule i Lige prvaka?”, zagonetno je upitao Hainer, ali odgovor bi možda mogao da bude na Etihadu.

Bild je ekskluzivno objavio da će Bayern pokušati tokom ove zime da dovede Sanea, a na njihovoj meti je i Šahtarov brazilski krilni nogometaš Tete.