Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić nakon velikog preokreta West Hama: Osjećam se sjajno

west ham

Hrvatski trener Slaven Bilić i njegov West Ham nastavili su sa fenomenalnim partijama ove sezone. Danas su se na gostovanju kod Evertona, u 29. kolu Premier lige, vratili iz ponora i od 0:2 u 78. minuti na kraju stigli do pobjede 3:2. Naravno, Bilić nakon utakmice nije krio svoju euforiju i zadovoljstvo.

„Osjećam se sjajno. Ovo je razlog zbog kojeg je engleski fudbal tako atraktivan i u osnovi tako dobar. Da je Everton iskoristio penal mogli smo izgubiti sa tri ili četiri gola razlike. Međutim, niko ne može reći da u ovih 90 minuta nismo zaslužili pobjedu. Ovo je veliki dan za West Ham“, rekao je Bilić za britanske medije.

Everton je sa igračem manje imao 2:0 i penal u 69. minuti, ali ga Romelou Lukaku nije iskoristio. Zato je na drugoj strani gol Michaila Antonija u 78. minuti značio početak kraja za „karamele“. Tri minuta kasnije izjednačio je Diafra Sakho, a konačan udarac domaćinu zadao je Dimitry Payet pogotkom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

West Hemu je ovo treća uzastopna pobjeda u Premier ligi nakon koje zauzima peto mjesto sa 49 bodova, samo jedan manje od Manchester Cityja, koji drži četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona. Istina, „građani“ imaju utakmicu manje.