Bilić srušio Mourinha, West Ham pobijedio i Chelsea

west-ham-begovic

West Ham je pobijedio Chelsea na Upton Parku s 2:1. Čekićari su nastavili s impresivnim rezultati u Premier ligi uzevši i četvrti skalp jednom od velikana u ovoj sezoni.

Ujedno je West Ham ostao neporažen i sedmu utakmicu zaredom te je skočio, barem privremeno, na drugo mjesto ljestvice. Menadžer West Hama, Slaven Bilić, uspio je ono što niko nije u West Hamu dosad u gotovo tri godine. Chelsea su savladali prvi put nakon decembra 2012.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao ja West Ham, koji je u 17. minuti zaprijetio iz slobodnog udarca s 25 metara preko Payeta, ali Begović je iščupao pod prečkom. Odmah iz sljedećeg kornera čekićari su poveli!
Chelseajeva odbrana nije dobro raščistila loptu na koju je s desne strane dočekao Mauro Zarate, koji je zakucao loptu u Begovićev bliži ugao.

Chelsea je nastavio s redovnim isključenjima, a crveni karton, odnosno drugi žuti, zaradio je Nemanja Matić u 45. minuti zbog hrvačkog rušenja Sakha. Ovo je treće isključenje Chelseaju ove sezone, a jedino toliko još ima upravo West Ham.

Na poluvremenu sudija Jonathan Moss isključio je Josea Mourinha, koji mu se u tunelu požalio na suđenje. I bez Matića i Mourinha, Chelsea je uspio izjednačiti na 1:1, a nakon jednog ubačaja iz kornera, najbolje se u gužvi snašao Gary Cahill, koji je matirao Adriana.

U mirnijem drugom dijelu Chelsea je imao obećavajuću priliku u 78. minuti, ali nakon prodora po lijevoj strani i povratne lopte Hazarda, Ramires je loše zahvatio loptu i slabo pucao. No odmah u sljedećem napadu na drugoj strani, West Ham je poveo 2:1. Cresswell je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, najviše je skočio Andy Carroll i glavom pogodio u lijevi donji Begovićev ugao.

https://www.youtube.com/watch?v=d-cTj5eVtZI