Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adriano Leite Ribeiro

Bio je među najboljim nogometašima svijeta, a sada živi u faveli i kupa se u koritu

adriano

Na vrhuncu popularnosti dobio je nadimak Imperator

Adriano Leite bio je jedan od najbogatijih i najuspješnijih igrača svijeta, a danas živi u faveli u kojoj je odrastao i, sudeći po fotografijama s Instagrama, kupa se u koritu.

Odrastao je u teškom siromaštvu u favelama Rio de Janeira, a nogomet je počeo igrati od malih nogu. Vremenom se probio do najboljih svjetskih klubova. Na vrhuncu popularnosti dobio je nadimak Imperator. Činilo se da mu je samo nebo granica, no smrt njegova oca sve je promijenila.

Almir Leite Ribeiro iznenada je preminuo kad su mu bile samo 44 godine. Budući da su on i Adriano oduvijek bili bliski, njegova je smrt teško pogodila mladog nogometaša.


“Bio je iznimno vezan za oca. Kad su ga nazvali i obavijestili o njegovoj smrti, bacio je mobitel i počeo vrištati. Naježio sam se kad sam to vidio”, ispričao je jednom prilikom njegov saigrač iz Intera Javier Zanetti.

Nakon toga počeo se boriti s depresijom i ovisnošću, što je ostavljalo trag i na njegovoj izvedbi na terenu. Propuštao je treninge i gubio volju za igrom pa smo ga sve manje imali priliku gledati na terenu.


Nakon osam godina, Inter mu je otkazao ugovor pa se vratio u rodni Brazil. Igrao je za još nekoliko klubova, ali staru slavu nikad nije vratio.

“Nakon očeve smrti, pao sam u depresiju. Bio sam sretan jedino dok pijem i nisam prestajao. Izlazio sam svake noći i pio sve što mi je došlo pod ruku: vino, viski, pivo, jako puno piva. Dolazio sam na treninge pijan i nisam mogao igrati pa bi me poslali da se naspavam, a novinarima su govorili da imam problema s mišićima. Kako nisam prestajao piti, situacija se pogoršavala i morao sam napustiti Inter”, ispričao je Adriano u jednom intervjuu.