Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Bišćan: Očekujemo isti tretman kakav su Grci imali u Zagrebu

biscan igor dinamo
FOTO: Fena

Utakmicu u Atini sudit će Norvežani, predvođeni glavnim sucem Espenom Eskasom

Hrvatski nogometni prvak, zagrebački Dinamo, u subotu (20.45 sati) će na OPAO Areni u Ateni pokušati nadoknaditi minus od jednog gola (1-2) iz prvog dvoboja s grčkim prvakom AEK-om u 3. kolu kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, a trener Igor Bišćan vjeruje da to nije nemoguća misija.

“Svjesni smo da će to biti zaista vrlo veliki izazov, ali vjerujemo u sebe, idemo se “baciti na glavu”, dati maksimum u ovom trenutku. Vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu i prolaz”, rekao je Dinamov trener Igor Bišćan na konferenciji za medije održanoj u petak u Zagrebu, prije nego što je sa svojim igračima odradio trening u maksimirskom kompleksu, a potom u poslijepodnevnim satima s cijelom Dinamovom delegacijom odletio put Atene.

Dvoboj je pod posebnim povećalom nakon tragičnog huliganskog sukoba koji se dogodio 7. kolovoza u blizini AEK-ovog stadiona u Ateni, u kojem je izgubljen jedan ljudski život pa je atenski dvoboj ovih suparnika morao biti odgođen. Grčka policija još uvijek traga za ubojicom AEK-ovog navijača koji je iskrvario na mjestu sukoba, a grčko pravosuđe provodi istražni postupak nad 105 uhićenih izgrednika, a traga za još nekolicinom na kojima je izdana tjeralica. U takvim okolnostima odigran je maksimirski dvoboj tijekom kojeg, kao ni prije, ni poslije njega, nije bilo nikakvih incidenata. 

“Očekujem u Grčkoj isti tretman kakav su oni imali ovdje. Tu nije bilo problema, osjećali su se sigurno pa isto očekujemo i tamo”, naglasio je Bišćan prije odlaska u Atenu.

Dinamov trener ima iskustvo igranja na grčkim stadionima u dresu Panathianikosa pa zna i kakvu atmosferu može očekivati u subotu u OPAP Areni, iako će to i njemu biti prvi posjet tom zdanju.

“Znamo stadione takvog tipa i kakva je vruća atmosfera na tribinama. S obzirom na sve ono što se događalo, bit će ekstra vruće, ali idemo probati, napraviti sve da izađemo iz tog vulkana uzdignutih ruku.”

Dinamo je u prvoj utakmici odigrao odličnih 60 minuta, a onda pao u posljednjih pola sata, što su Grci iskoristili za preokret. Josip Mišić, Dario Špikić i Martin Baturina su na popisu igrača sa zdravstvenim problemima, zbog kojih su propuštali treninge nakon prve utakmice. No, Bišćan ne najavljuje neke osobite promjene u početnom sastavu.

“Iskreno, neće biti većih promjena u kadru, a što se tiče načina igre, još ćemo odlučiti ovisno o tome koje igrače ćemo imati na raspolaganju.”

Bišćan je uoči prvog dvoboja biranim riječima govorio o AEK-u, a nakon maksimirskog sraza je još više učvrstio svoj stav da je riječ o odličnoj momčadi.

Novinare je zanimalo trenerovo mišljenje o omjeru snaga Dinama i AEK-a. Maksimirski je strateg uoči zagrebačke utakmice istaknuo da će nakon tog, prvog ogleda, biti jasniji obrisi u odnosu snaga ovih dviju momčadi.

“Mislim da je nakon ove utakmice jasno o kakvoj se momčadi radi. Neki koji znaju nešto o nogometu i koji su imali priliku igrati protiv AEK-a, rekli su da je to najbolja momčad koja je igrala u pretkolima. To dovoljno govori o situaciji u kojoj se nalazimo. Zagrebačka je utakmica imala dva različita poluvremena, mi smo u prvom dijelu stvarno igrali na visokoj razini, a oni su u nastavku izašli čvršće, morali su reagirati pa je izgledalo kako je izgledalo. E, sad, gdje je istina u odnosu na ta dva poluvremena teško je procijeniti, ali ono što znamo je da ćemo morati biti na vrhuncu svoje igre da bismo ostvarili ono po što idemo. Suparnik je kvalitetan, tvrd, iskusan, agresivan, nema praznog hoda niti nestabilnosti u igri što znači da ćemo i mi morati biti na istoj toj razini da bismo pobijedili”, zaključio je Bišćan.

Utakmicu u Ateni sudit će Norvežani, predvođeni glavnim sucem Espenom Eskasom.