Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nekadašnji reprezentativac bih

Biščević o mogućem transferu Džeke u Hajduk

bulend biščević
FOTO: Pixsell
Bulend Biščević dok je igrao u Hajduku

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana Fenerbahčea, s kojim ima ugovor do konca juna 2025. godine

Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku (38) u Hajduk. Ta je informacija poznata već desetak dana. Kalinić je kontaktirao centarfora BiH i pokušava ga nagovoriti na dolazak u splitski klub. Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

Na tu temu govorio je Bulend Biščević (49), nekadašnji reprezentativac BiH, koji je za Hajduk igrao 2005. godine. Biščević je legenda Željezničara s preko 300 nastupa za klub, a za reprezentaciju BiH je nastupio 19 puta. U Podcastu s Ligatom je rekao kako bi Džeki bilo lijepo u Splitu. Biščevićev odgovor brzo se počeo širiti društvenim mrežama.

“To što ima u Splitu nema nigdje”

“S ponosom sam nosio dres Hajduka. Ako Bog da da Džeko dođe u Hajduk. Ja bih volio da dođe. To bi bilo za njega još jedno iskustvo. Ti ljudi, to podneblje, i navijači… Sigurno bi voljeli da dođe, on bi bio fantastično primljen u Hajduku. A i blizu mu je kuća, more, može poslijepodne na plažu.”

“Taj fanatizam, ta podrška, mislim da sigurno nigdje nema. Bio je u raznim zemljama. U Istanbulu nije slično, Split je jedan poseban grad. Kad igraš dobro i kad Hajduk ima dobre rezultate, to ti je kao hod po nebu. To bi mu bio još jedan biser u ogrlici klubova za koje je igrao.”

Džeko je igrač Fenera

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana Fenerbahčea, s kojim ima ugovor do konca juna 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Džeko je jedan od najboljih evropskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.