Fudbal

Royston Drenthe

Bivša zvijezda Real Madrida proglasila bankrot, pa potpisao za trećeligaša

08/01/2021

Drenthe je koncem prošle godine bankrotirao i na sudu u Bredi ušao je u proces ličnog bankrota nakon što je izgubio 3.5 miliona dolara raznim lošim ulaganjima

Bivša zvijezda Real Madrida, Nizozemac Royston Drenthe (33) potpisao je ugovor za španskog trećeligaša Racing Murciju svega nekoliko dana nakon što je proglasio lični bankrot.

Drenthe je koncem prošle godine bankrotirao i na sudu u Bredi ušao je u proces ličnog bankrota nakon što je izgubio 3.5 miliona dolara raznim lošim ulaganjima.

Propao mu je butik u Rotterdamu, okušao se i kao reper, no nije mu uspjela muzička, kao niti glumačka karijera. “Zaboravio” je i da mora plaćati porez, pa su se dugovi nagomilali.

Mjesec dana nakon što je bankrotirao, potpisao je ugovor za španskog trećeligaša Racing Murciju, 12. klub u svojoj nomadskoj karijeri.

Karijeru je započeo u Feyenoordu, a 2007. je kao jedan od najvećih talenata nizozemskog nogometa stigao u Real Madrid za 14 miliona eura, međutim na Santiago Bernabeu se nije previše naigrao.

Počele su posudbe i lutanja, pa je igrao za Everton, Hercules, Alaniju Vladikavkaz, Readin, Spartu Rotterdam, Sheffield Wednesday…

“Radujem se novoj španskoj avanturi. Nije mi bilo lako doći, moja djeca su tužna. Ali sada jedva čekam kada ću nastupiti,” poručio je 33-godišnji Nizozemac koji je posljednjih godinu i pol igrao za nizozemskog trećeligaša Kozakken Boys.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.