Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivše zvijezde bijesne na Allardycea: Fudbalski svijet nam se smije

shearer

Alan Shearer, bivši napadač reprezentacije i Newcastlea, razočaran je dešavanjima u engleskom fubalu, nakon korupcionaškog skandala u koji je upleten Sam Allardyce.

Allardyce je napustio klupu Engleske nakon samo 67 dana zbog skandala oko nuđenja savjeta kako kako da se “zaobiđu” pravila o transferima igrača.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je naslijedio Roya Hodgsona, a britanski mediji spekulišu da će ga na klupi reprezentacije zamijeniti Gareth Southgate.

“Bijesan sam i tužan. Potresen sam pogrešnom procjenom čovjeka koji je rekao da mu je ovo posao iz snova”, rekao je Shearer.

Britanski “Telegraph” objavio je snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi ’Big Sam’ kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme.

Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići, kao i o isplati od 400.000 funti za predstavljanje spomenute kompanije.

Allardayce nije jedini: Osmorica trenera uzimala mito

“Nevjerovatna i katastrofalna procjena Sama i njegovih savjetnika. Ljut sam zbog cijele situacije. Mislio sam da Engleska ne može da padne niže od onoga što se desilo na Evropskom prvenstvu (ispali u osmini finala od Islanda). A gdje smo sada? Čitav fudbalski svijet nam se smije”, dodao je Shearer i rekao kako posao selektora ’Gordog Albiona’ izgleda uklet i nemoguć.

Rio Ferdinand, nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda i dugogodišnji reprezentativac, imao je slično mišljenje.

“Uloga Engleske je postala komična. Ovo je bio čovjek koji je strastveno želio taj posao. Natjerao je Fudbalsku asocijaciju (FA) da reaguje. Naivnost je možda prava riječ. Ovo je razočaranje za engleski fudbal”, naveo je Ferdinand.

Robbie Savage je bio nešto blaži.

“Suosjecam se sa Samom, ali savezu nije dao izbora. Engleska je kao u klanici – prvo EURO, a sada ovo. Biće uništena”, zaključio je Savage.