Fudbal

Gianluca Petrachi

Bivši direktor Rome o odlasku Džeke: Neće biti lako

12/08/2021

Bosanskohercegovački reprezentativac uskoro treba da potpiše ugovor s Nerazzurrima, a Petrachi je govorio o vremenu kada je bio direktor Rome i kada je uvjerio veterana da ostane na Olimpicu, prenosi Football Italia

Bivši direktor Rome Gianluca Petrachi izjavio je da “neće biti lako pronaći zamjenu za Džeku” koji će u narednoj sezoni nositi dres Intera, naglasivši da je on “izvanredan nogometaš”.

Bosanskohercegovački reprezentativac uskoro treba da potpiše ugovor s Nerazzurrima, a Petrachi je govorio o vremenu kada je bio direktor Rome i kada je uvjerio veterana da ostane na Olimpicu, prenosi Football Italia.

– Kada sam došao u Romu, Džeko je bio na transfer listi. Uspio sam se nametnuti koliko sam mogao. Imao sam posla s profesionalcem, uzornim tipom. Džeko je shvatio i konačno odlučio da ostane s nama. Mislim da je izvanredan nogometaš – kazao je Petrachi za Sky Sport Italia.

– Danas se u Romi rješavaju ovog momka, mislim da će ga biti teško zamijeniti. Želim mu sve najbolje, ali neće biti lako pronaći zamjenu – dodao je.

Džeko je postigao 119 golova u 260 utakmica za Romu otkako je u julu 2016. stigao na Olimpico, a u 25 nastupa u Ligi prvaka postigao je 15 pogodaka.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.