Potpisao ugovoro

Bivši fudbaler Željezničara i Sarajeva u Antaliji, igrat će u tandemu s Podolskim

adis-jahovic

Jahović je danas sa čelnicima uprave kluba iz Antalije potpisao dvoipogodišnji ugovor

Makedonski internacionalac i bivši fudbaler Željezničara i Sarajeva Adis Jahović zvanično je novi igrač turskog superligaša Antalyaspora, javlja Anadolu Agency (AA).

Jahović je danas sa čelnicima uprave kluba iz Antalije potpisao dvoipogodišnji ugovor s mogućnošću produženja saradnje za još jednu godinu.

On je u Antaliju došao iz turskog tima Yeni Malatyaspora, a nakon zvaničnog predstavljanja na Gradskom stadionu je izrazio zadovoljstvo transferom.

“Ovo je klub s velikim apetitima i trenutna pozicija na tabeli mu ne priliči. Došao sam jer znam da klub ima velike ciljeve. Svjestan sam situacije. Sretan sam što sam dio ovog tima“, kazao je Jahović.

Antalyaspor sa klupe vodi trener Tamer Tuna sa kojim je Jahović prije tri godine već sarađivao u Goztepeu.

Na upit novinara da li želi i u Antalyasporu nastaviti utrku za najboljeg strijelca Super lige, 32-godišnji Jahović je kazao da je prioritet da tim igra dobro i da ostvaruje uspjehe, a da će se svakako truditi i na individualnom planu da bude što uspješniji.

“Posebno sam sretan što ću igrati u tandemu s velikim fudbalerom kakav je Lukas Podolski. U Konyasporu sam igrao sa Samuelom Eto'om i bili smo odlični. Uvjeren sam da ću i s Podolskim napraviti dobar posao na terenu“, poručio je Jahović.

Antalyaspor se nalazi u zoni ispadanja na tabeli Super lige i slijedi mu teška borba za opstanak u elitnom rangu turskog klupskog fudbala.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.